Mini Posts

Sæt farten ned…

For 8 år siden sad jeg på mit kontor og kiggede ud af vinduet og blev inspireret til at skrive et blogindlæg. Når jeg læser det i dag, er det stadig aktuelt og relevant, selvom mine egne daglige vilkår har ændret sig noget. Så hér er det – igen…

 

Jeg sidder her og skal til at skrive et indlæg til min blog og har siddet et stykke tid ganske stille og ladet tankerne rulle og kigget lidt ud af vinduet på sneen og den smukke forårshimmel. Pludselig bliver jeg opmærksom på, at der i dag er en ny gæst på …

Økologisk ledelsesudvikling

På Aarhus Universitet har en gruppe forskere undersøgt om et ledelsestræningsforløb på fire gange hen over 9 måneder kan gøre ledere mere tydelige og måske ovenikøbet føre til bedre resultater på bundlinjen. I studiet peger de på, at medarbejdere oplever en mere tydelig ledelsesadfærd, når deres leder har deltaget i et ledelsestræningsforløb sammenlignet med en kontrolgruppe, hvis leder ikke har deltaget i forløbet.

Se artiklen om studiet på videnskab.dk…

Det de har gjort, er reelt at forsøge at bevise det, som vi er mange, der “ved”, måske mest på baggrund af erfaring og mavefornemmelse. Studiet i sig selv, kan man diskutere om det …

Bålet – et samlingspunkt

Igennem mange tusind år har ilden og bålet været et centralt omdrejningspunkt for mennesket. Vi har brugt ilden til at lave redskaber, tilberede mad, skabe varme og skabe lys. Ilden har været en livsnødvendighed – det har været årsagen til at vi har overlevet som race.

Det har samtidig været det naturlige samlingssted om aftenen og i de mørke vintermåneder. Det har været omkring “hjemmets arne”, at vi samledes, sad med vores sysler, hver især, imens vi delte historier om gamle tider og drømme om det der kunne komme.

 

I dag er ilden stadig et aktiv, men ikke længere så tydelig …

Bushcraft og organisationer

Hvad har bushcraft med organisationer  og organisationsudvikling at gøre og hvad kan vi lære af naturen og i naturen? Det prøver jeg at give mit bud på herunder.
Det er onsdag formiddag. Tågen ligger tæt hen over Skæggeskoven ved Ry, hvor en flok instruktører fra Team Nord er i gang med at blive uddannet til bushcraftinstruktører. Det har været en kold nat – den første med nattefrost i marts måned, så man sidder omkring bålet og nyder en kop kaffe efter morgenmaden, inden at dagens program går i gang.

Det er et internt kursus, hvor underviseren er én af Team Nords …

Guide til selvrefleksion…

Vi er under konstant påvirkning af indtryk og relationer i alle døgnets vågne timer. Det er kollegaer, medarbejdere, chefer, konen, manden, børnene, coronaopdateringer, Facebook, avisen, fjernsynet, trafikken. Det er sjældent man har tid til at prioritere sine egne tanker, da man tit oplever, at hvis man har en halv time til overs, så går den med at samle op på en masse løse ender, eller surfe rundt på de lettilgængelige medier. Især i øjeblikket, hvor vi ikke har de normale daglige relationer, som en gang imellem udfordrer os, er der behov for, at vi tager os tid til at …

Gode råd om påklædning

Når du læser nedenstående, er det vigtigt at understrege at de aktiviteter som vi laver i Team Nord, som udgangspunkt ikke kræver specialpåklædning eller dyrt friluftsudstyr (undtaget herfra er kajakkurserne, da der her kræves specielt udstyr). Selv små ting omkring ens påklædning kan gøre en stor forskel, så vi har valgt at præsentere nogle principper omkring påklædning herunder.
Når det er koldt
Varmetab sker primært fra hovedet, håndled og ankler. Derfor er hue, vanter og varme sokker effektive midler til at holde varmen. Derudover køler fugt os ned, hvorfor det er vigtigt at holde sig tør, når det er koldt. Ved …

Udvikling i en Coronatid

Selvom der er indført restriktioner, er der flere ting vi godt kan gøre, for at opretholde og udvikle relationerne i virksomheden.
Vi skal bare gøre det udendørs – ude i naturen – og overholde retningslinjerne vedrørende afstand, antal og håndhygiejne. Udendørs kan vi skifte mundbindet ud med hue og jakke og være i en dialog sammen – på afstand.

Læs herunder hvad vi kan gøre sammen med jer med respekt for restriktionerne og anbefalingerne.

Maks. 5 personer og afstand på 2 meter.
Fokus på dig…
Selvrefleksion – Gå en tur og tænk over dit arbejdsliv og din dagligdag.
Få inspiration til hvordan hér.

Coaching og profilværktøj …